Karel Rybář

Raisova 17 400 01 Ústí nad Labem - Střekov, Tel./fax: 475 533 719, E-mail:podlaharstvi.karel@quick.cz


Podlahářství - Karel Rybář - plovoucí podlahy - koberce - parkety
Novinky

Dodáme Vám včetně montáže všechny typy podlahových krytin, a to ve vysoké kvalitě a za rozumnou cenu.

Při pokládce podlah dbáme na maximální přesnost a čistotu při dokončení.

Kontakt

Božtěšická 38
Ústí nad Labem
403 40

Tel./fax: 475 533 719
Mobil: 603 241 817
E-mail: podlahy.karel@seznam.cz

Otevřeno pro vás máme:
Po - Pá: 9:00 - 12:00
13:00 - 17:00

  • Alternativní text
  • Alternativní text

Nabízíme produkty následujících výrobců:

DLW - Marmorette PUR, Marmorette LPX, Granete, Uni Walton, Linodur

Forbo - Marmoleum, Artoleum, Walton, Marmoleum Click

Tarkett - Veneto, Etrusco, Allegro

 

 

Forbo Linoleum je vyráběno z prakticky nevyčerpatelných zdrojů surovin. Vzhledem k tomu, že se jedná o 100% přírodní produkt, je biologicky odbouratelné a nenarušuje tak životní prostředí.

Marmoleum® je vyráběno z obnovitelných přírodních materiálů: lněný olej, pryskyřice, dřevitá moučka, vápenec, přírodní pigmenty a juta..
 
 
Lněný olej
Lněný olej, který je získáván lisováním lněných zrn, je nejdůležitejěší surovinou při výrobě linolea (rovněž propůjčuje linoleu i název). Během let se lněný olej používal mnoha způsoby, od vaření až po použití pří léčení dýchacích obtíží. Jeho léčivé vlastnosti přinášeli rychlou úlevu lidem trpícím nachlazení nebo dušností.
 
Dřevitá moučka
Dřevitá moučka je používána pro svoji unikátní schopnost vázat na sebe pigmenty, to dodává našim linoleovým produktům jejich nádherné barvy a zajišťuje jejich dlouhotrvající barevnou stálost.

Dřevo pochází z evropských regulovaných lesních ploch, na nichž je každý pokácený strom nahrazen novou výsadbou.
 
Pryskyřice
Pryskyřice, která je získávána z borovic metodou, která neškodí jejich růstu, poskytuje pojidlo linolea. Společně s lněným olejem dává pryskyřice linoleu jeho jedinečnou kombinaci síly a flexibility.
 
Vápenec
Vápenec se vyskytuje všude ve světě v téměř nevyčerpatelných množstvích. Velmi jemně mletý vápenec je cennou surovinou pro přírodní linolea Marmoleum® a Artoleum®.
 
Pigmenty
Ekologicky šetrné pigmenty propůjčují nádherné a živoucí barvy našim linoleím a nikterak naškodí životnímu prostředí, protože neobsahují olovo ani kadmium.
 
Juta
Juta, která je upředená z vláken rostliny juty z Indie a Bangladéše, je preferovanou podkladovou látkou našich produktů pro svůj přírodní původ. Nehledě k faktu, že existují velké obnovitelné zásoby.
Proces výroby podlahoviny Marmoleum®


Hlavní složka – lněný olej – se extrahuje ze lnu a rozpouští se s borovicovou pryskyřicí. Potom se přidá dřevitá moučka získaná ze dřeva, které vyrostlo v obnovitelných lesích, čímž se výrobku dodá plnivo a zároveň se zlepší nádherné barvy vytvořené ekologicky šetrnými barvivy. Také používáme vápenec k vytvoření jemné struktury a jutu pro rub podlahoviny.


Tak dlouho, jak bude slunce zářit a déšť padat z nebes, bude Forbo moci vyrábět své Marmoleum®.

 

Marmoleum® přispívá k lepšímu životnímu prostředí Z ekologického hlediska je Marmoleum® upřednostňovaná podlahová krytina. Je zcela biologicky rozložitelné, neboť je vyrobeno z lněného oleje, přírodní pryskyřice, dřevité moučky, vápence, pigmentů (barviv) a juty.

Hodnocení životního cyklu

Nejlepším způsobem jak změřit dopad podlahových krytin na životní prostředí je vytvořit samostatné Hodnocení životního cyklu (Life Cycle Assessment - LCA). LCA používáme k zmapování vlivu našich produktů na životní prostředí od počátku do konce životnosti podlahové krytiny. Marmoleum® si v LCA vede výjimečně dobře. Příroda nám poskytuje obnovitelné suroviny, jejichž sklizeň, těžba a zpracování vyžaduje překvapivě málo energie. Rostliny a stromy, které poskytují suroviny na výrobu linoleí, zároveň produkují kyslík a tím pomáhají snížit hladinu kysličníku uhličitého v atmosféře.

Přírodní původ surovin, ze kterých je Marmoleum® vyrobeno, je předurčuje k použití ve zdravotnictví a tam, kde je nutné vyhnout se nepříznivým reakcím lidského organismu na chemické produkty.

Marmoleum® je tedy ideální podlahou pro alergiky a astmatiky, specializovaná oddělení nemocnic, veterinární kliniky a ordinace, školy a předškolní zařízení, domovy pro seniory, lázeňské ubytovací prostory a stravovací zařízení.

 

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies